Pārlekt uz galveno saturu

Noslēdzies Starptautiskās nedēļas vieslekciju cikls

Attēla autors: No LLU arhīva

No 11. līdz 12. maijam jau astoto reizi LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) norisinājās Erasmus+ Starptautiskās nedēļas vieslekciju cikls, kurā piedalījās lektori no Polijas, Nīderlandes un Baltkrievijas.

Lai paplašinātu studentu redzesloku, ik gadu pasākumā piedalās dažādi ārvalstu lektori, lai diskutētu par aktualitātēm dažādās nozarēs. Šogad tika apskatītas šādas tēmas - ilgtspējīgas kafijas piedāvājuma McDonald’s uzņēmumā, lauksaimniecības zemju sadrumstalotība Polijā, izglītības un zinātnes integrētā pieeja Nīderlandē, kā arī Eiropas Savienības (ES), ASV un Ķīnas starptautiskās attiecības.

Savukārt noslēguma dienas vieslekcijās piedalījās gan ārvalstu, gan Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes mācībspēki un studenti, kuri diskutēja par mūsdienu tendencēm izglītībā un zinātnē. Jāatzīmē, ka šajā tēmā klātesošos viedoklis bija atšķirīgs – daži no dalībniekiem saskatīja priekšrocības, kas ļauj komunicēt bez fiziskām robežām no jebkuras pasaules vietas un paaugstināt darba produktivitāti, taču citi uzskatīja, ka trūkst tiešā komunikācija ar līdzcilvēkiem bez tehnoloģiju starpniecības.

Katrā lekcijā klausītāju skaits bija no 40 līdz pat 90 studentu un mācībspēku.

Pievienots 12/05/2021