Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīts tiešsaistes pasākums "Uzņēmēja DNS: No studenta par uzņēmēju"

Attēla autors: No LLU arhīva

Turpinot aizsākto ikgadējo ceļojumu un izprotot kā augstākā izglītība sagatavo studējošos veiksmīgai uzņēmēja karjerai nākotnē, aprīļa ieskaņā norisinājās LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes organizēts pasākums "Uzņēmēja DNS: No studenta par uzņēmēju", kas bija skatāms Zoom platformā.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes lektores Simonas Cīrules un Lauras Jomas ideja - teoriju pārbaudīt dzīvē ar izglītojošu pasākumu "Uzņēmēja DNS" pirmo reizi realizējās 2018. gada 26. aprīlī un jau tagad tā ir kļuvusi par tradīciju studentiem - tikties ar uzņēmējiem, lai diskutētu par uzņēmējdarbības vidi un tajā esošajām grūtībām, kā arī pašiem attīstīt pasākuma organizēšanas prasmes ne tikai teorētiski, bet arī praktiski pārbaudīt, ko nozīmē vadīt, veidot programmu, uzrunāt potenciālos sadarbības partnerus, tikt galā ar sarežģītām situācijām, ievērot lietišķo komunikāciju, pieņemt lēmumus, kontrolēt to izpildi un īstenot citus aspektus, kas nepieciešami tikai viena pasākuma organizēšanai un ir neliela daļa no visiem uzņēmēju daudzveidīgajiem pienākumiem.

Šogad studiju kursa "Biznesa ētika, etiķete" ietvaros lektore Simona Cīrule uzticēja pasākuma organizēšanu Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 1. kursa profesionālā bakalaura studiju programmas "Komercdarbība un uzņēmuma vadība" studentiem. Valstī šobrīd esošā situācija visās jomās ieviesusi savas korekcijas, tādēļ ievērojot visus valstī noteikto ierobežojumus, klātienes pasākums pirmo reizi notika attālināti. Pasākumā piedalījās skolēni, studenti un ikviens interesents, kuram ir ideja par sava uzņēmuma dibināšanu un vēlme papildināt savas zināšanas ar uzņēmēju pieredzes stāstiem, kā arī interese par to kā augstskola sagatavo studējošos veiksmīgai uzņēmēja karjerai nākotnē.

Pasākuma centrālais jautājums bija "Vai augstskola iemāca īsā laikā apgūt un izdarīt jaunas lietas, kas palīdzētu uzsākt biznesu?"

Savos daudzpusīgajos veiksmju un neveiksmju stāstos pasākumā dalījās SIA "Jelgavas tipogrāfija" valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studiju programmas "Komercdarbības un uzņēmuma vadības" 4. kursa students un zemnieku saimniecības "Ziķi" strausu nozares vadītājs Intars Bušinskis, bāra "Māsa" īpašnieces Mārīte un Aiva Kalniņas, uzņēmēja un "Instagram' trenere Sindija Bokāne, kā arī SIA "Studija BOO" projektu vadītāja Dace Bogdanova. Savukārt pasākumu atklāja Ekonomikas un sabiedrības fakultātes dekāne, profesore Andra Zvirbule.

Uzņēmēji uzsvēra, ka ceļš uz izvēlēto mērķi ne vienmēr ir viegls, bet svarīgākais ir kaut ko ļoti vēlēties darīt, nebaidīties no pārbaudījumiem un runāt par savu ideju īstenošanu ne tikai ar paziņām un radiem, bet arī uzņēmējiem, tā gūstot zināšanas un kontaktus savu ideju realizācijai. Jāatceras, ka ikvienam no mums nepieciešama papildu iedvesma, pamudinājums un atbalsts un nav nepieciešams gaidīt studiju laika noslēgumu, bet jāmēģina attīstīt savas idejas augstskolā, jo iegūtās zināšanas studiju laikā, kā arī ambīcijas un neatlaidība ļauj mums kļūt par uzņēmējiem jau augstskolā.

Paldies visiem par dalību un pateicības vārdiem un ceram, ka pasākumā dzirdētais un saklausītais, daudziem kalpos par sākuma punktu un iedvesmas avotu ceļā uz savu mērķu virsotni. Uz tikšanos nākamajā "Uzņēmēja DNS" pasākumā.

 

Fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme

Pievienots 27/04/2021