Pārlekt uz galveno saturu

ESAF maģistra studiju programmas "Ekonomika" studenti iepazīst Zemgales uzņēmējus

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta mācībspēkiem ir izveidojusies sadarbība ar  Jelgavas novada pašvaldības Tūrisma attīstības projektu vadītāju Tabitu Šķerbergu, kura jau vairāku gadu garumā piedāvā fakultātes maģistrantiem iepazīt Jelgavas novada uzņēmēju ikdienu. 24. septembrī ESAF akadēmiskā maģistra programmas "Ekonomika" 2. kursa studenti devās izzinošā mācību ekskursijā, kas tika rīkota semināra "ES projektu īstenošanas labās prakses piemēri uzņēmējdarbības attīstībai Jelgavas novadā" ietvaros, sadarbojoties ar "Europe Direct" Informācijas centru Jelgavā.

Studenti viesojās lielākajā vienas šķirnes smiltsērkšķu dārzā Latvijā BIO "Zelt", kas atrodas Jelgavas novadā, Platones pagastā, Platones upes piekrastē. Tajā tiek ražoti augstvērtīgi zelta ogas produkti -  eļļas ieguvei, uzturam, skaistumam un veselībai. Tos bija iespējams pagaršot, pasmaržot un izmēģināt.

Pēc tam studentiem bija iespēja iepazīties ar saimniecību "Dzērves" Vircavas pagastā, kurā tiek audzēti tomāti. Piemājas saimniecībā jau vairāk nekā 20 gadus tiek audzētas ap 40 tomātu šķirnēm, kas tālāk tiek nodotas pārstrādei - spiesta tomātu sula un gatavoti kaltēti tomāti, bet no tiem veidoti produkti -  kaltētu tomātu pesto. Turklāt sadarbībā ar Pupuchi zīmola uzņēmumu tiek ražots pesto ar grauzdētām pupām, savukārt Karameļu darbnīcā no saimniecības audzētajiem tomātiem top interesanti un veselīgi našķi. 

Kā noslēdzošais objekts izzināšanai tika piedāvāts Tūrisma un konferenču centrs "Lizari" Vircavas pagastā, kurā cilvēki var organizēt dažāda veida seminārus, biznesa tikšanās neformālā atmosfērā, apmācības, izglītības pasākumus, koncertus un festivālus. Šeit pieejamas naktsmītnes un ēdināšana. Objekts atrodas Zemgales plašajos līdzenumos un īpašnieki saka, ka šeit ir "horizontu krustpunkts".

Studentiem šī bija iespēja pārliecināties, ka Jelgavas novadā uzņēmēji ar savu darbu un neatlaidību rada interesantas apskates vērtas vietas, kā arī konkurētspējīgus produktus.

Pievienots 29/09/2020